Gradinița particulară Smart Steps New Town

Împreună dăm culoare unei educații de succes!

Gradinița Smart Steps NEW TOWN
Grădinița Smart Steps NEW TOWN facebooktwitteryoutubegoogle

Activități Grădinița Smart Steps

Activități Curriculare

CURRICULUM NATIONAL PENTRU INVATAMAT PRESCOLAR aprobat prin O.M. NR. 5233/01.09.2008 este aplicat in Gradinita SMART STEPS printr-un curriculum la decizia gradinitei, in care se îmbina idei ale pedagogiei tradiţionale autohtone cu ideile pedagogiilor alternative moderne din lume, procesul de învăţare fiind unul lejer, în care copilul învaţă o serie de lucruri noi, stabilindu-şi singur sau, uneori împreună cu educatoarele, atât subiectul învăţării cât şi limita.

Elaborarea prezentului Curriculum prefigurează patru mari tendinţe de schimbare care sunt preluate in Curriculum la decizia unitatii:

- Diversificarea strategiiilor de predare-învăţare-evaluare cu accent deosebit pe:

a) Metodele activ-participative, care încurajează plasarea copilului în situaţia de a explora şi de a deveni independent;
b) Jocul, ca formă fundamentală de activitate în copilăria timpurie şi formă de învăţare cu importanţă decisivă pentru dezvoltarea şi educaţia copilului;
c) Evaluarea, care ar trebui să urmărească progresul copilului în raport cu el însuşi şi mai puţin raportarea la norme de grup (relative).

- Mediul educaţional trebuie să permită dezvoltarea liberă a copilului şi să pună în evidenţă dimensiunea interculturală şi pe cea a incluziunii sociale;
- Rolul familiei în aplicarea prezentului curriculum este acela de partener, părinţii trebuie să cunoască şi să participle în mod activ la educaîia copiilor lor desfăşurată în grădiniţă;
- Conceptul de dezvoltare globală a copilului accentuează:

1. importanţa domeniilor de dezvoltare a preşcolarului
2. pregătirea copilului pentru viaţă şi pentru şcoală trebuie să aibă în vedere nu doar competenţele academice, ci în aceeaşi măsură:

- capacităţi,

- deprinderi,

- atitudini ce ţin de dezvoltarea socio-emoţională, dezvoltarea cognitivă, dezvoltarea fizică în acord cu particularităţile sale de vârstă şi individuale.

Programul anual de studiu se organizeaza în jurul a 6 teme (Cine sunt/suntem?; Când, cum şi de ce se întâmplă?; Cum este, a fost şi va fi aici pe pămînt?; Cum planificăm/ organizăm o activitate?; Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim?; Ce şi cum vreau să fiu?). Pentru grupele mici abordarea se face prin cel puţin 6 teme anuale, iar pentru grupele mari este obligatorie abordarea tuturor celor 6-7 teme.

In conformitate cu Curriculumul national, dar si adaptat nevoilor copiilor, salile de grupa sunt generoase si impartite pe arii de stimulare: Arta, Constructii, Joc de rol, Jocuri de masa, Biblioteca, Stiinta. Activitatile se organizeaza frontal, cu toata grupa sau pe microgrupuri, in cadrul ariilor de stimulare.

Unde suntem?

homeStrada Dristorului nr. 91-95, bloc E, parter, sector 3, București
Complexul rezidențial New Town

Cum ne contactați?

mobil bleuIonescu Ana-Maria - Director
0733 965 133
email bleu031.438.12.48
email: office@gradinitasmartsteps.ro


 

 Cum ajungeți la noi?
 Tramvaie: 1, 15, 17, 19,23, 27, 34, 50
 Troleibuze: 70, 79, 92
 Autobuze: 133, 135, 311
 Metrou: stația Dristor

facebookgoogletwitteryoutube

Urmăriți-ne pe Facebook!